Mitropolitul Iosif Pop
Centrul de Coordonare Pedagogică
în
Europa Occidentală şi Meridională
Guvernul României
Guvernul României -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP)
Prima pagina -> Despre CCP
*
 Prima pagină
_
 Despre proiect
 Parteneri
 Oameni
 Activităţile centrului
 · Şcoala parohială
 · Tabăra de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă
 · Materiale catehetice
 · Studiu biblic

 Contact
 Ştiri / Noutăţi
 Legături
*
* *

Despre proiectul CCP

"Centrul de Coordonare Educativă pentru Românii din Europa Occidentala şi Meridională" (devenit mai apoi Centrul de Coordonare Pedagogică în Europa Occidentale şi Meridională - CCP) a fost înfiinţat în august 2006 prin sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României (devenit Departamentul pentru Românii de Pretutindeni - Guvernul României). Prin activitatea sa, CCP sprijină MOREOM în activităţile educative din parohiile ortodoxe române ale Europei Occidentale şi Meridionale.

Mitropolia Ortodoxă Română pentru Europa Occidentală şi Meridională (MOREOM) îşi întinde jurisdicţia în Europa Occidentală şi Meridională, cuprinzând parohii de origine română din Franţa, Elveţia, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Olanda şi Belgia, precum şi un număr considerabil de parohii de origine franceză din Franţa.

Copilul, viitorul cetăţean, va fi cunoscătorul şi promotorul valorilor spirituale şi culturale strămoşeşti, al identităţii naţionale, precum şi al valorilor europeene. Ideea iniţierii unui centru de coordonare educativă a apărut ca urmare a identificării necesităţii de a oferi copiilor romani din diasporă posbilitatea de a intra in contact cu tradiţiile, cu mostenirea culturală, lingvistică şi religioasă ale părinţilor lor. CCP este organizat ca o structură de iniţiativă şi de coordonare a activităţilor educative şi catehetice din MOREOM : deschiderea de şcoli parohiale cu predare în limba română pentru copiii românilor din diaspoară; organizarea pe durata vacantelor scurte şi a vacantei de vară a unor „centre de activităţi libere” pentru copiii românilor care nu au posibilităţi financiare de a participa la tabere şi acţiuni organizate în ţările de rezidenţă; organizarea în România a unei tabere internaţionale pentru copiii românilor din cele nouă ţări ale MOREOM; organizarea sesiunilor de perfecţionare a persoanelor implicate în proiectele educative ale MOREOM.

Având în vedere cresterea numărului românilor din ţările situate în jurisdicţia MOREOM, este foarte important ca activitatea educativă să se desfăşoare în mod organizat, ţinând cont de realităţile din fiecare ţară. Ea este o modalitate care permite formarea continua a persoanelor implicate în această actiune, accesul permanent la manuale, broşuri si alte materiale didactice şi, nu în ultimul rând, facilitează schimburi de experienţă intre formatorii aflati în cele 9 tari europeene.

 

 
NOUTĂŢI
Tabăra de tradiţie şi spiritualitate 2019

*   Au început înscrierile pentru taberele de traditie și spiritualitate 2019.

*   Vizionati si filmele taberelor precedente.

engolpion
Calendar Ortodox